Ar gardu muti Rīgas ielās

Saka, ka ēšana ir viena no dzīves baudām. Un es tam piekrītu. Ar visām četrām. Garšīgi un skaisti pagatavots ēdiens ir bauda gan acīm, gan vēderam. Bet svarīga arī ir vieta, kur šis ēdiens tiek pasniegts. Nezinu, vai jāsaka paldies krīzei, bet Rīga ir pilna ar interesantām vietām, kur garšīgi paēst. Un nemaz nav tā, ka jāklaiņo pa šaurajām Vcerīgas ielām, lai atrastu, kādu labu, mājīgu kafejnīcu, kur paēst. 

Viena no manām mīļākajām pusdienotavām ir kafetērija "Bonēra" Blaumaņa un Tērbatas ielas stūri.

Ar ko gan šī kafetērija ir tik īpaša ? Pirmkārt, katru dienu tur ir jauns pusdienu piedāvājums. Par nepilniem pieciem latiem, Bonēras pavārs ar apkalpojošo personālu piedāvās zupu un otro ēdienu. Kas nav mazsvarīgi, šeit domā arī par gaļas neēdājiem, tādēļ pusdienu piedāvājumā katrs varēs atrast kaut ko savam vēderam un sirdij tuvu. Porcijas ir lielas un vēl ne reizi nav sagādājušas vilšanos manām garšas kārpiņām. Bet, ja nu pusdienas nemaz negribās, tad Bonērā jūs pacienās ar tiešām labu kafiju un kādu kūciņu. Un kūciņas šeit ir daudz, domāju, divas nedēļas no vietas nākot, katru dienu varētu pagaršot kaut ko citu. Otrkārt, atmosfēra ir ļoti omulīga. Nepiespiesta gaisotne un interesants dizains. Nezinu, vai tiešām būs kāds, kurš tur varētu justies neērti. Treškārt, Bonēra sniedz ne tikai baudu vēderam, bet arī prātam, tādēļ gandrīz katru nedēļu tur notiek kāds koncerts vai uzstāšanās. Šobrīd vēl ir iespējams pieteikties arī uz vīnu meistarklasi. Uz Ziemassvētkiem tiek rīkoti tirdziņi. Ceturtkārt, kas manai sirdij liek pukstēt straujāk, atceroties Bonēru, ir brokastis sestdienu un svētdienu rītos. Tiešam iesaku, kādu brīvdienas rītu aiziet tur paēst lēnas un nesteidzīgas brokastis. Prieks, ka Rīgā ir tāda maza, omulīga vieta kā Bonēra.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru